Algemene Voorwaarden


Artikel 1: Algemene bepaligen

De Algemene Voorwaarden (hierna “voorwaarden” genoemd) zijn van toepassing op elke bestelling die geplaatst wordt door een bezoeker van deze website (hierna “klant” genoemd). Door het plaatsen van een bestelling via de webshop van Naaikamerke is de klant akkoord met de verkoops-, leverings- en betalingsvoorwaarden. Bijkomende voorwaarden van de klant worden uitgesloten, behalve wanneer deze voorafgaandelijk, schriftelijk en uitdrukkelijk door Naaikamerke zijn aanvaard.

 

Artikel 2: Productinformatie

Elk artikel wordt met veel zorg en toewijding met de hand gemaakt, met oog voor detail. Zowel kwaliteit van de gebruikte materialen als een kwalitatieve afwerking vind ik belangrijk. Naaikamerke tracht de product omschrijvingen en het fotomateriaal zo duidelijk en correct mogelijk te maken. Informatie over de artikelen betreft altijd indicatieve informatie en kleurschakeringen op de foto kunnen licht afwijken van echte kleuren. Extra vragen omtrent kleuren, maten, materialen, beschikbaarheid, levertermijn of leveringswijze kunnen steeds via mail gesteld worden. Je kan Naaikamerke steeds contacteren via barbara@naaikamerke.be.

Het aanbod geldt steeds zolang de voorraad strekt. Naaikamerke houdt zich het recht voor de prijzen van de producten en de productinfomatie ten alle tijden te wijzigen en te corrigeren. Indien een aanbod een beperkte geldigheidsduur heeft of andere voorwaarden betreft, wordt dit nadrukkelijk in het aanbod vermeld.

 

Artikel 3: Prijs

Prijzen zijn steeds afhankelijk van het gebruikte materiaal. Eenzelfde model kan daarom een verschillende prijs hebben omdat andere stoffen, fournituren of ander materiaal gebruikt werd.

Alle prijzen zijn in Euro en exclusief verzendingskosten. Alle prijzen gelden per stuk, tenzij anders is aangegeven. Verzendingskosten worden duidelijk apart aangegeven. Indien leverings-, reservatie- of administratieve kosten worden aangerekend, wordt dit apart vermeld. Voor een bestelling geldt altijd de prijs en de actie die op het moment van de bestelling worden vermeld. Naaikamerke houdt zich het recht voor de prijzen van de producten en de productinformatie ten alle tijden te wijzigen en te corrigeren. Indien een product korte tijd na een bestelling of aanschaf afgeprijsd blijkt te zijn, kan er geen aanspraak worden gemaakt op terugbetaling van het prijsverschil. Alle prijzen zijn onder voorbehoud van druk- en zetfouten. Voor de gevolgen van druk- en zetfouten wordt geen aansprakelijkheid aanvaard.

De opgave van prijs slaat uitsluitend op de artikelen zoals het woordelijk wordt omschreven. De bijhorende foto’s zijn decoratief bedoeld en kunnen elementen bevatten die niet inbegrepen zijn in de prijs.

 

Artikel 4: Bestellen en betalen

Alvorens de bestelling te plaatsen, dien je akkoord te gaan met de algemene voorwaarden. De aankoop komt tot stand op het moment dat de klant een bevestigingsmail ontvangt van Naaikamerke. Dit is een automatisch gegenereerde email met de bevestiging van je bestelling. Mocht er een fout in het voorraadsysteem zitten en een artikel toch niet meer voorradig is, dan krijg je daar zo spoedig mogelijk bericht van.

De klant heeft de keuze uit volgende betaalwijzen: via Bancontact; via Paypal; via voorafgaande bankoverschrijving op het rekeningnummer BE65 0689 4086 8196. 

De bestelling is pas definitief wanneer de betaling is ontvangen. De producten blijven eigendom van Naaikamerke tot de volledige betaling van de prijs, inclusief alle kosten en lasten en verzendkosten. Artikelen worden 8 dagen voor jou gereserveerd. Heeft Naaikamerke na 8 dagen nog geen betaling ontvangen, worden de gereserveerde artikelen terug te koop aangeboden.

 

Artikel 5: Levering  

Van zodra Naaikamerke de gelden van de aankoop heeft ontvangen, zal je bestelling met de grootste zorg worden verpakt en verzonden. Reken daarom op 3-6 dagen. 

Artikelen besteld via de webshop worden in principe alleen in België en Nederland geleverd.

De levering gebeurt via Bpost aan volgende tarieven:

  • pakketpost: € 5,7 (levering in België) ; € 16,50 met Track & trace (levering in Nederland)
  • afhaalpunt/pakjesautomaat: € 4,7 (levering in België)
  • enveloppost: € 1,96 (levering in België) 

Naaikamerke is niet aansprakelijk voor een vertraging in de uitvoering of voor een niet-uitvoering van onze verbintenissen omwille van gebeurtenissen buiten onze normale controle, inbegrepen alle vormen van overmacht en dit zelfs indien deze gebeurtenissen voorzienbaar zijn.

Elke zichtbare beschadiging en/of kwalitatieve tekortkoming van een artikel of andere tekortkoming bij de levering, moet door de klant onverwijld worden gemeld aan Naaikamerke. Het risico wegens verlies of beschadiging gaat over op de klant vanaf hij de goederen fysiek in bezit heeft gekregen.


Na afspraak kunnen de goederen ook afgehaald worden op de zetel van Naaikamerke, Melkweide 47 te 9030 Mariakerke. In dat geval zijn er uiteraard geen verzendingskosten.

 

Artikel 6: Cadeaubonnen

Cadeaubonnen kunnen niet geretourneerd of geruild worden voor contant geld of andere vormen van betaling, ook niet gedeeltelijk.

Het bedrag kan je zelf samenstellen in combinatie met andere bonnen van een andere waarde. 


Artikel 7: Workshops

Het inschrijvingsgeld voor workshops wordt niet terugbetaald bij annulatie of afwezigheid, tenzij we jouw workshop plaats nog tijdig ingevuld krijgen. Je mag ook zelf iemand anders sturen als dit vooraf duidelijk gecommuniceerd wordt, liefst per mail. Je werkt steeds met je eigen naaimachine.

 

Artikel 8: Retourneren – herroepingsrecht

Ben je niet tevreden met je product, dan kan je het artikel retourneren binnen de 14 dagen na ontvangst. 


Hou rekening met volgende punten bij het retourneren:

  1. breng Naaikamerke onmiddellijk op de hoogte dat je het product wil retourneren, via een ondubbelzinnige verklaring (graag via mail);
  2. doe deze melding VOOR de termijn van het herroepingsrecht verstreken is;
  3. de klant stuurt de goederen op zijn eigen kosten terug naar Naaikamerke binnen de 14 kalenderdagen na de melding van zijn retour;
  4. het retour te ontvangen bedrag (exclusief de verzendingskosten) zal binnen de 14 dagen aan jou terug overgemaakt worden.


Volgende producten worden niet terug genomen:

  1. beschadigde, gedragen of gebruikte producten;
  2. onvoldoende of niet gefrankeerde retourzendingen, ongeacht de reden van terugzending;
  3. op maat gemaakte artikelen en gepersonaliseerde artikelen.

 

Artikel 9: Privacy

Naaikamerke (Barbara Bert) respecteert de Belgische wet van 8 december 1992 met betrekking tot de bescherming van het privéleven in de verwerking van de persoonlijke gegevens.

U beschikt over een wettelijk recht op inzage en eventuele correctie van uw persoonsgegevens. Mits bewijs van identiteit (kopie identiteitskaart) kunt u via een schriftelijke, gedateerde en ondertekende aanvraag aan Naaikamerke gratis de schriftelijke mededeling bekomen van uw persoonsgegevens. Indien nodig kunt u ook vragen de gegevens te corrigeren die onjuist, niet volledig of niet pertinent zouden zijn.

Naaikamerke behandelt uw gegevens als vertrouwelijke informatie en zal die niet doorgeven, verhuren of verkopen aan derden.

Artikel 10: Copyright

Er berust auteursrecht op alle aanwezige informatie op deze website. Het is niet toegestaan om informatie welke afkomstig is van de website van Naaikamerke zonder voorafgaande schriftelijke toestemming te kopiëren en/of verspreiden in welke vorm dan ook. Dit geldt zowel voor tekst- als fotomateriaal.

 

Artikel 11: Aantasting geldigheid / niet-verzaking

Indien een bepaling van deze algemene voorwaarden ongeldig, onwettig of nietig wordt verklaard, zal dit op geen enkele wijze de geldigheid, wettigheid en de toepasbaarheid van de andere bepalingen aantasten.

Het nalaten op gelijk welk moment door Naaikamerke om één van de in deze voorwaarden opgesomde rechten af te dwingen, of gelijk welk recht hiervan uit te oefenen, zal nooit gezien worden als een verzaking aan zulke bepaling en zal nooit de geldigheid van deze rechten aantasten.

 

Artikel 12: Wijziging voorwaarden

Deze voorwaarden worden aangevuld door andere voorwaarden waar expliciet naar verwezen wordt, en de algemene verkoopsvoorwaarden van Naaikamerke. In geval van tegenstrijdigheid, primeren onderhavige voorwaarden.

 

Artikel 13: Toepasselijk recht / geschillen

Het Belgisch recht is van toepassing, met uitzondering van de bepalingen van internationaal privaatrecht inzake toepasselijk recht.

De rechtbanken van de woonplaats van de Consument zijn bevoegd bij gerechtelijke geschillen. De Consument kan zich ook wenden tot het ODR-platform (http://ec.europa.eu/consumers/odr/).